Lyžiarske stredisko Ski Dalečín

Lyžiarske stredisko Ski Dalečín sa nachádza v obľúbenej českej turistickej oblasti na Vysočine. Aj tu si môžete overiť vaše lyžiarske schopnosti a pokochať sa na miestnej prírode.

Obec Dalečín sa nachádza v okrese  Žďár nad Sázavou v kraji Vysočina. Ide o malú obec, žije v nej iba niečo viac ako 700 obyvateľov.

V Dalečíne môžete obdivovať krásu Českomoravskej vysočiny. Ski areál nájdete v južnej časti obce. V Ski Dalečín na vás čakajú celkovo dva vleky, ktoré obsluhujú dve zjazdovky. Dĺžka zjazdovky je 500 metrov, prevýšenie je okolo sto metrov.

Lyžiarske trate v Ski Dalečín sú vhodné najmä pre začiatočníkov, rodiny s deťmi a priemerne náročných lyžiarov. Nároční lyžiari by tu asi nenašli to, čo im prináša najväčšiu radosť. Lyžiarske stredisko Ski Dalečín využíva umelé zasnežovanie. Takže lyžiarska sezóna v tomto stredisko patrí medzi tie dlhšie. V Ski Dalečín sa môžete tešiť aj na nočné lyžovanie, keďže v stredisku sa nachádza osvetlenie celej zjazdovky.

Dostupné služby v stredisku

Doplnkové služby v lyžiarskom stredisko Ski Dalečín patria medzi priemer v Českej republike. To znamená, že v stredisku nájdete všetko potrebné na to, aby ste si dokázali lyžovačku naplno vychutnať. Hneď po príjazde do Dalečína sa môžete spoľahnúť na bezplatné parkovisko. Celkovo máte v areáli Ski Dalečín k dispozícii 70 parkovacích miest.

V stredisku je možné nájsť centrum turistických služieb, kde vám poradia ako tráviť chvíle mimo samotného lyžovania. V areáli nájdete aj požičovňu lyží, snowboardov a ďalšieho lyžiarskeho vybavenia. Samozrejmosťou ponuky strediska je aj lyžiarska škola a lyžiarska škôlka (pre deti). Na svahu sa môžete priamo občerstviť v bufetoch, v okolí sa nachádza niekoľko kvalitných reštaurácií.

Lyžiarske stredisko Ski Dalečín ponúka zaujímavé trate aj pre milovníkov bežeckého lyžovania.